Rhea, lieve Rhea. Al 1 jaar! Wat breng je veel liefde en vreugde in ons gezin. Ik kan eigenlijk niet geloven dat er al een jaar gepasseerd is, wat gaat het snel! Precies een jaar geleden mocht ik je ontmoeten en wat ben jij een pareltje.

Je bent even rustig als je broer, toch ben je wel sneller boos als iets jou niet zint. Zeker als ik weg ben. Maar ook die boosheid is snel over.

Je bent dol op je broer en houdt ervan met hem te spelen (en te ambeteren). Je bent zo gefascineerd door alles dat beweegt. Ook kindjes rond jou vind jij wel leuk. Spelen met mama of papa doe je nog het liefste van al. En dansen. Wat beweeg jij al goed op de ritme. Liedjes vind jij ook de max. Als we zingen en stoppen, zing jij wel verder.

Kruipen doe jij nu al goed, niet meer als een krab zoals in het begin. Je optrekken, lukt ook al goed. Zelf staan, doe je wel nog niet en die stapjes moeten ook nog komen. Ook praten is nog niet met woorden, al brabbel je erop los en reageer je als we je naam roepen. Het komt wel, ik vermoed dat jij dat niet meer zal stoppen met babbelen.

Rhea, mijn lieve Rhea. Je naam vind ik zo mooi. Het past perfect bij jou: een lief meisje met wat pit. Die meestal rustig is, maar toch geboeid.

Eten lukt soms al eens goed, in de crèche eet je nu eindelijk ook alles op. Je startte pas aan 7 maanden in de créche maar je paste je vrijwel meteen aan. Gelukkig, want mama’s hart..

Maar nog even over dat slapen.. Dutjes overdag lukken steeds beter, maar ‘s avonds ben jij graag nog wakker tot 23 uur. Als je nu eens slaapt van 19u tot 7 uur? Of van 20 uur is ook nog oké. Dan geef ik jou nog meer knuffels. Deal? 🙂

We houden van jou, kleine meid! Blij dat wij jou mogen hebben.