Geen bucketlist of een jaarlijstje. Eerder een lijstje om te zijn. Ik vind gewoon zijn moeilijk, genieten van de dingen die zijn, aanwezig zijn, mezelf zijn. Dus vooral zijn.

Wat ik echt wil doen

Dus hier komt het lijstje van stilstaan en zijn.

 • 5 zonsopgangen en -ondergangen zien.
  Hoe kan dit dat ik hiervoor geen tijd neem? Ik zag vorige week een prachtige zonsopgang omdat ik graag een foto wou nemen en ik bedacht me: waar ben ik eigenlijk mee bezig? Ik zou er gewoon van moeten genieten.
 • Een soloreis durven doen.
  Ik wil dit al zo lang en ik denk dat het me enorm deugd zou doen. Maar tegelijk heb ik schrik. Niet zozeer om de kinderen achter te laten ofzo, eerder omdat ik schrik heb om alleen-alleen te zijn. Om eenzaam te zijn. Ik ben heel graag alleen, maar plezier (zoals op reis gaan) is tegelijk ook iets dat ik graag deel met iemand. Waarom ik dit dan per se wil doen? Omdat het me deugd zou doen om even de deconnecteren van alles. Een soloreis is voor mij trouwens een drietal dagen, langer is echt niet nodig voor mij.
 • Meer lezen, minder scrollen.
  Cliché he. Hoeft weinig uitleg bij. Lezen brengt mij rust en toch doe ik het te weinig.
 • Meer sporten.
  Het liefste lopen, maar als dat niet lukt zou ik ook oefeningen kunnen doen gewoon thuis. Ik ga mezelf niet verslepen naar een fitness ofzo, dat werkt voor mij niet. Wat ik zelf niet wil, ga ik ook niet forceren. Maar ik voel dat ik meer moet bewegen. En eigenlijk ook meer vitamientjes (groenten en fruit eten).
 • Minder zorgen.
  Echt zo’n enorme valkuil om te vervallen in zorgen, zorgen, zorgen. Ik roep al zolang dat ik een pauzeknop nodig heb, maar als ik dan de kans krijg, grijp ik ze niet. Tijd om daar verandering in te brengen.

Een stukje rouw

Vijf heel mooie doelen om meer aanwezig te zijn in het moment. Ik kijk ernaar uit om dit jaar een rustjaar te hebben en tijd te nemen voor mezelf. De kinderen worden groter, we hebben nu iets meer netwerk. Maar nu er ruimte komt, merk ik ook een krop binnen in mij. Een stukje rouw die eruit moet van de afgelopen jaren. Ik wil dat de ruimte geven, maar zonder mezelf te vergeten. 🙂

Zou jij een mini soloreis durven doen?