Dankzij Fit by Charro mocht ik deelnemen aan het online programma om fitter te worden. Dat programma kwam na mijn bevalling als geroepen! Het programma duurt 12 weken en dat maakt dat ik nu halverwege ben. Hoe het gaat? Dat lees je hier!

Mijn start gemist? Lees mijn eerste post over op gewicht komen na de bevalling.

Dit artikel schreef ik in samenwerking met Fitbycharro.com

Fitter worden met Fit by Charro…. gaat goed!

Ow yes, het gaat goed! Ik moet zeggen dat het in het begin écht lastig is om die switch om te zetten naar een gezondere levensstijl. Het was even wennen, maar de aanhouder wint! Na een week kropen die gezonde gewoontes in mijn levensstijl en had ik minder moeite om gezond en gevarieerd te eten.

Aan de maaltijden at ik eigenlijk best wel al gezond, maar die tussendoortjes…

Voor ik begon aan het programma at ik zeker vijf tussendoortjes per dag, eigenlijk echt niet oké. En soms was dat een stuk fruit, maar heel eerlijk: het was meestal chocolade. Of chips. Of een ijsje. Of nog iets anders met veel calorieën. Vooral in de avond was ik een sucker voor tussendoortjes.

Maar no more.

Het lukt me aardig om niet meer te eten na mijn avondmaal en dat is eigenlijk echt fijn. Daarnaast beperk ik snacks en dat is eigenlijk echt heerlijk, want dat zorgt ervoor dat ik geen berg koeken, chips en chocolade in huis heb. Ik hoef niet meer te ‘kiezen’ wat ik eet als tussendoortje. De beperking zorgt ervoor dat ik me vrijer voel, hoe tegenstrijdig dit ook klinkt.

Wil dat zeggen dat ik nu mijn hele leven mijn snacks ga inperken? Nee, helemaal niet! Eens ik op mijn doel ben, kan ik er wat losser mee omspringen. Dan is het gewoon de bedoeling om stabiel te blijven. Het gaat nu vooral over die caloriebommekes die ik nu toch beter even skip.

Fitter worden met Fit by Charro

En het sporten dan?

Ook heerlijk! Er zijn drie reeksen oefeningen en ik startte bij de beginners en ben intussen aan de bevorderden beland. Ik vond ze in het begin dodelijk, maar door de korte duur en het effect zijn ze best verslavend. Ik voel me ook veel beter als ik mijn oefeningen heb gedaan.

Het is ook heel fijn om echt te voelen dat je gewerkt hebt aan je lichaam en dat heb je wel bij deze oefeningen. Het sportprogramma zit echt zeer goed in elkaar. Extra leuk: ik had moeite met een bepaalde oefening en Charro gaf me direct een alternatief dat me veel beter afgaat.

Door te sporten, besefte ik hoe hard ik het lopen mis. Ik ga sowieso in de lente opnieuw mijn loopsessies opbouwen. Zoveel zin in!

Zoals je ziet op onderstaande foto’s is sporten hier een gezinsactiviteit. 😉

Hoeveel fitter ben ik nu?

Ik ben gezonder en voel me veel fitter. Ik ben nu 5 kilogram kwijt in 6 weken (heel precies: 5,3) en ik ben daar heel blij mee! Mijn leggings zijn weer allemaal achteraan de kast want mijn broeken passen nu pakken beter! Yes! En dat zorgt er dan weer voor dat ik me beter in mijn vel voel.

Mijn moeder zei na 4 weken al dat ze het zag en dat ik duidelijk wat gewicht kwijt ben. Mijn man zegt dat ik veel strakker ben geworden. Het voelt alsof ik al zoveel resultaat heb en ik ben nog niet eens zo lang bezig!

Fitter worden met Fit by Charro

Natuurlijk heb ik ook wel al eens een chocolaatje gegeten en ik ben in die 6 weken ook al eens naar de frituur geweest, oeps. Maar dan is het des te belangrijker om er gewoon van te genieten en morgen weer alles te geven.

We gaan verder!

Het programma loopt nog 6 weken, al is het een programma dat je natuurlijk voor de rest van je leven met je meeneemt. Met mijn summerbody voor ogen wil ik nog een klein beetje strakker en nog een viertal kilo’s lichter zijn.

Maar eerst de feestdagen overleven. 😉