Fitter worden met Fit by Charro

19 december 2021Tamara

Dankzij Fit by Charro mocht ik deelnemen aan het online programma om fitter te worden. Dat programma kwam na mijn bevalling als geroepen! Het programma duurt 12 weken en dat maakt dat ik nu halverwege ben. Hoe het gaat? Dat lees je hier!

Mijn start gemist? Lees mijn eerste post over op gewicht komen na de bevalling.

Dit artikel schreef ik in samenwerking met Fitbycharro.com

Fitter worden met Fit by Charro…. gaat goed!

Ow yes, het gaat goed! Ik moet zeggen dat het in het begin écht lastig is om die switch om te zetten naar een gezondere levensstijl. Het was even wennen, maar de aanhouder wint! Na een week kropen die gezonde gewoontes in mijn levensstijl en had ik minder moeite om gezond en gevarieerd te eten.

Aan de maaltijden at ik eigenlijk best wel al gezond, maar die tussendoortjes…

Voor ik begon aan het programma at ik zeker vijf tussendoortjes per dag, eigenlijk echt niet oké. En soms was dat een stuk fruit, maar heel eerlijk: het was meestal chocolade. Of chips. Of een ijsje. Of nog iets anders met veel calorieën. Vooral in de avond was ik een sucker voor tussendoortjes.

Maar no more.

Het lukt me aardig om niet meer te eten na mijn avondmaal en dat is eigenlijk echt fijn. Daarnaast beperk ik snacks en dat is eigenlijk echt heerlijk, want dat zorgt ervoor dat ik geen berg koeken, chips en chocolade in huis heb. Ik hoef niet meer te ‘kiezen’ wat ik eet als tussendoortje. De beperking zorgt ervoor dat ik me vrijer voel, hoe tegenstrijdig dit ook klinkt.

Wil dat zeggen dat ik nu mijn hele leven mijn snacks ga inperken? Nee, helemaal niet! Eens ik op mijn doel ben, kan ik er wat losser mee omspringen. Dan is het gewoon de bedoeling om stabiel te blijven. Het gaat nu vooral over die caloriebommekes die ik nu toch beter even skip.

Fitter worden met Fit by Charro

En het sporten dan?

Ook heerlijk! Er zijn drie reeksen oefeningen en ik startte bij de beginners en ben intussen aan de bevorderden beland. Ik vond ze in het begin dodelijk, maar door de korte duur en het effect zijn ze best verslavend. Ik voel me ook veel beter als ik mijn oefeningen heb gedaan.

Het is ook heel fijn om echt te voelen dat je gewerkt hebt aan je lichaam en dat heb je wel bij deze oefeningen. Het sportprogramma zit echt zeer goed in elkaar. Extra leuk: ik had moeite met een bepaalde oefening en Charro gaf me direct een alternatief dat me veel beter afgaat.

Door te sporten, besefte ik hoe hard ik het lopen mis. Ik ga sowieso in de lente opnieuw mijn loopsessies opbouwen. Zoveel zin in!

Zoals je ziet op onderstaande foto’s is sporten hier een gezinsactiviteit. 😉

Hoeveel fitter ben ik nu?

Ik ben gezonder en voel me veel fitter. Ik ben nu 5 kilogram kwijt in 6 weken (heel precies: 5,3) en ik ben daar heel blij mee! Mijn leggings zijn weer allemaal achteraan de kast want mijn broeken passen nu pakken beter! Yes! En dat zorgt er dan weer voor dat ik me beter in mijn vel voel.

Mijn moeder zei na 4 weken al dat ze het zag en dat ik duidelijk wat gewicht kwijt ben. Mijn man zegt dat ik veel strakker ben geworden. Het voelt alsof ik al zoveel resultaat heb en ik ben nog niet eens zo lang bezig!

Fitter worden met Fit by Charro

Natuurlijk heb ik ook wel al eens een chocolaatje gegeten en ik ben in die 6 weken ook al eens naar de frituur geweest, oeps. Maar dan is het des te belangrijker om er gewoon van te genieten en morgen weer alles te geven.

We gaan verder!

Het programma loopt nog 6 weken, al is het een programma dat je natuurlijk voor de rest van je leven met je meeneemt. Met mijn summerbody voor ogen wil ik nog een klein beetje strakker en nog een viertal kilo’s lichter zijn.

Maar eerst de feestdagen overleven. 😉

Comments (4)

 • Irene –

  20 december 2021 at 22:29

  Ik ben blij dat je je zo fijn voelt! Ik vind dat gevoel na het sporten ook fijn maar ik sport nu eigenlijk niet meer en ik mis het ook niet. Haha. Ik kan me daar gewoon echt niet toe zetten en ik hou het op wandelingetjes van en naar mijn werk. En ik wil wel toch efkes zeggen dat er echt niets mis is met nog iets eten na je avondeten of als je honger hebt 🙂
  Ken je healthyhabits.celien? Dat vind ik echt een aanrader op Instagram als het gaat over eten en gezonde gewoonten (ook in je hoofd).

  1. Tamara

   21 december 2021 at 11:52

   Ik mis het lopen echt ENORM! Ik kan niet wachten om weer te kunnen lopen in de lente. Maar dat kan ook gewoon zijn omdat mijn looptijd echt van mij voelt. Het alleen-zijn. En absoluut: ik denk ook niet dat er an sich iets fout is aan eten als je honger hebt of na het avondeten. Maar bij mij werd het echt te extreem. Ik at bijna elke avond een cornetto ijsje en ik voelde me daar niet goed bij. En nee, ik ga ze eens volgen, interessant! Merci voor de tip!

 • Audrey

  20 december 2021 at 12:06

  Goed bezig! Heb je dan geen hongergevoel meer in de avond? Ik eet sinds ik zwanger ben mijn toetje (yoghurt met fruit) rond 20.00 uur, dat helpt wel daarbij!

  1. Tamara

   21 december 2021 at 11:51

   Awel, dat valt goed mee! Oké, de eerste avonden wel maar daarna eigenlijk niet meer. Dus nu kan ik al een tijdje zonder te grijpen naar iets in de avond. Yoghurt met fruit is wel fijn in de avond! Dat deed ik ook als ik zwanger was (en soms ook als second breakfast :p)

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Prev Post

Het controlegesprek bij de neurospecialist

10 december 2021

Next Post

Dit jaar ben ik dankbaar

24 december 2021