Ik vind op gewicht komen na de bevalling een moeilijke. Of eigenlijk niet. Ik ben heel snel op hetzelfde gewicht gekomen, maar zo voelt het niet. Alles voelt losser aan en ik kan amper nog in mijn broeken. Tijd om er iets aan te doen. Het online programma van Fit by Charro kwam dus als geroepen!

Dit artikel schreef ik in samenwerking met Fitbycharro.com

Hoe kom je op gewicht na de bevalling?

Toen ik schreef over hoe ik eigenlijk niet zo te vinden ben over die bodypositivity besefte ik dat ik niet zo tevreden ben van mijn lichaam. Op zich valt het allemaal wel mee, hoor. Ik klaag niet, maar toch voel ik me onzeker en minder goed in mijn vel. Een zwangerschap en bevalling is sowieso een aanslag op je lichaam, hoe goed ze ook verlopen zijn. Als je dan nog eens meerdere bevallingen hebt gehad, merk je wel dat er een en ander wat strakker mag.

Fit by Charro

Al een tijdje volg ik Charro op Instagram en daar zie je heel mooie, verbluffende resultaten van dames die het programma gevolgd hebben. Het deed me nog meer verlangen naar een strakker lichaam en op gewicht komen na de bevalling. Ik begon eigenlijk ook echt te verlangen naar een gezondere levensstijl en wat meer bewegen zonder daarvoor naar buiten te moeten gaan.

Op gewicht komen na de bevalling

Van het een kwam het ander en van Fit by Charro mag ik het online programma uittesten! Het programma bestaat uit vier modules: mindset, verantwoordelijkheid, voeding en beweging. Alle modules zijn even belangrijk en mag je niet uit het oog verliezen. Persoonlijk vind ik het wel fijn dat er evenveel nadruk ligt op het hoofd als op voeding en beweging. Dat hoofd is dikwijls wel de boosdoener, haha.

Ik heb in een ver verleden nog Weight Watchers gevolgd, alsook naar een diëtiste gegaan. Fit by Charro werkt op een heel andere manier. Het intrigeert me en ik ben er eigenlijk ontzettend benieuwd naar!

Klaar? Start!

Vanaf vandaag start ik dus aan dit programma van 12 weken. Mijn doel is vooral strakker worden en ongeveer tien kilo verliezen. Eigenlijk is mijn doel meer mentaal: tevreden zijn met het lichaam waar ik voor gewerkt heb. Tevreden kijken in de spiegel. Zelfzekerder zijn.

Waar ik het meeste schrik voor heb? Voldoende tijd kunnen besteden aan de oefeningen en het koken met twee kleine kindjes in de buurt. Om alle ongezonde voeding te kunnen laten. Maar ik weet ook waarom ik het doe en het programma is 12 weken. Als ik dan mijn resultaat bereikt heb, ga ik nog steeds het programma volgen maar kan ik al een keertje extra zeuren.

Voor

Ik wou hier wat voor foto’s nemen, maar haha. Het is toch een beetje te confronterend. Maar promise om ze achteraf wel te plaatsen als ik mijn resultaat bereikt heb. Ik vind het alvast fijn dat jij mee volgt!

Op gewicht komen na de bevalling
Dan maar een foto van mijn happy smoel die enthousiast is om te starten!

Bij zo’n programma lijkt het alsof je niets meer mag, maar als je je focust op wat wel mag, merk je dat dit echt nog veel is. 🙂 We vliegen erin!