Mijn week in 4 woorden #3

13 april 2020Tamara

Joepie, het is alweer tijd voor een weekoverzichtje, dat wil zeggen dat we dus alweer een week verder zijn en een week dichter bij het einde van de quarantaine (wanneer het einde ook mag zijn). Let’s think positive! Dit keer beschrijf ik mijn week in 1 zin, 4 woorden.

Alles ging z’n gangetje

Eigenlijk zijn het best eentonige weken, wat ik deze week deed, heb ik ook de voorbije weken gedaan. Ik las veel in mijn nieuwe boek die ik in blind vertrouwen bestelde tijdens mijn online shopping spree. En het is wel een pageturner, ik heb er tot nu toe echt van genoten! Hij is bijna uit.

Als ik kon, zat ik in de tuin en verder splitste ik mij op tussen mama zijn en werken. Deze week was dat behoorlijk lastig om die balans te blijven bewaren. Hoewel mijn werk niet zo druk is (en ik het werk best flexibel kan inzetten), blijft het wel een evenwichtsoefening. Maar oké, er zit er weer een week op.

Ondanks dat alles z’n gangetje liep deze week was ik behoorlijk moe. Ik ging een paar keer deze week om 20-21 uur gaan slapen en zelfs dat hielp niet zo goed. Een combinatie van te veel zon, een tandjeskrijgende baby en mijn stresske van heb-ik-misschien-corona zal wellicht de dooddoener geweest zijn. Maar gelukkig ben ik dan zelf ook flink genoeg om mezelf niet te gaan forceren en gewoon in dat bed te kruipen, ook al is het dan 20 uur. En zaterdag. En nog warm en licht buiten. Het is oké.

We namen ook wel de tijd om nog steeds heel mooie wandelingen te maken, maar eigenlijk was het een beetje te warm, waardoor we nu met een baby zitten met warmte uitslag en die ’s nachts heel slecht slaapt (en voel ik mij stiekem een slechte moeder, want ik wilde per se naar buiten).

Zelfs Pasen sloop langzaam aan voorbij. Normaal brunchen we met m’n schoonouders en de schoonzussen en schoonbroer, maar dat ging natuurlijk niet. Stiekem vond ik het niet zo erg, want ik hou wel van mijn cocon. We brunchten dan wel met ons tweetjes (geleverd door HelloFresh).

We keken ook redelijk wat Netflix, we zijn bezig aan Lucifer en ik ben Community begonnen. Ik vind Community voorlopig maar niets, maar die twintig minuten episodes zijn wel gemakkelijk om snel even tussenin te kijken. Verder keken we naar de film Sonic the Hedgehog en ik vond hem heel fijn. Zoveel liefde voor Jim Carrey!

Dusja, alles ging z’n gangetje.

Hoe was jouw week?

Comments (16)

 • zwartraafje

  23 april 2020 at 11:11

  Ik vind Lucifer een toffe serie maar het komt er maar zelden van om er naar te kijken waardoor ik nog steeds in het eerste seizoen bezig ben. Ach ja, dan kan ik er natuurlijk wel langer van genieten.

  1. Tamara

   23 april 2020 at 11:38

   Haha, dat is ook een positieve manier om ernaar te kijken! Ik kijk ook redelijk vaak in brokjes, soms eens 10 minuten, dan weer een kwartiertje, dan weer 5 min… Mijn man vindt dat superfrustrerend, maar voor mij werkt dat wel.

 • Sofie

  19 april 2020 at 19:57

  Ik loop de laatste dagen ook wat moe… misschien door de drukte maar ook door de stresserende maanden waarin heel veel gebeurd is.

  1. Tamara

   20 april 2020 at 06:32

   Ja, exact! Ik stond er eigenlijk nog niet bij stil dat er wel heel wat op ons afgekomen is dat we moeten plaatsen. Ook al is er dan niet veel te doen.

 • Shirley

  16 april 2020 at 19:57

  alles ging z’n gangetje is een heel treffende omschrijving. Ik heb wel het idee dat de tijd snel gaat, ondanks dat de dagen eentonig zijn. Misschien omdat madiwoedovr als één dag voelt. Soms zelfs madiwoedovrzazo. Zorg goed voor jezelf en elkaar.

 • Natiza

  14 april 2020 at 12:30

  Jaaa pfff mijn week? Zelf ook heel erg last van vermoeidheid. Moet wel zeggen dat ik weer zin heb in de zomer! Even buiten zitten vind ik echt heerlijk.

  1. Tamara

   14 april 2020 at 14:21

   Ja hé, gewoon buiten zitten kan al wonderen doen!

 • Anne

  13 april 2020 at 18:01

  Als de dagen zo eentonig zijn, lijkt het ook allemaal langer te duren, hè? Ik heb ook last van vermoeidheid – al heb ik geen krijsende baby – en lig dus ook vaak rond 20 of 21 uur in bed. Het voordeel daarvan wel is dat ik dan de volgende dag ook op tijd wakker ben en dus wat heb aan mijn dag. Ik heb gewoon héél veel slaap nodig op het moment, dat wel. Wens je in ieder geval een fijne week!

  1. Tamara

   13 april 2020 at 18:35

   Ik ben echt opgelucht te lezen dat ik niet de enige ben die vermoeid is! Inderdaad wel een voordeel om dan even een vroege vogel te zijn. Hier begint de baby vrolijk te brabbelen om 7 uur dus op zich ben ik er ook altijd behoorlijk vroeg eruit!

 • Kaylin

  13 april 2020 at 17:22

  Je week lijkt wel redelijk oké? Volgens mij heb je echt aandacht voor de kleien gelukjes en die kunnen nu zoveel betekenen.
  Ik werk nog steeds voltijds in een woonzorgcentrum als verpleegkundige. Voor/na mijn uren heb ik heel veel tijd doorgebracht in onze tuin om het onkruid te verwijderen. Het was ook mijn vrij weekend dus we zijn ermee klaar geraakt. De bedoeling is om nog eens te ploegen en dan kunnen we (eindelijk) gras zaaien. Het wieden heeft wel wat rug- en kniepijn veroorzaakt maar we hebben het ervoor over… Op Netflix bekijk ik momenteel The vampire diaries: nostalgie naar vroeger. Ooit het eerste seizoen gezien maar nu wil ik het wel volledig uitkijken. Met m’n vriend kijk ik opnieuw naar 13 reasons why omdat we teveel zijn vergeten om meteen seizoen drie te kunnen kijken.

  1. Tamara

   13 april 2020 at 17:33

   Mijn week was inderdaad redelijk ok, ik vind het zelf belangrijk positief te blijven! Oh, klinkt als een intensief werkje, wat goed dat je ermee klaar bent! Hopelijk is de pijn gauw over, zeker als je nog werkt in een WZC, lijkt me sowieso al heel intens! Oooh, The Vampire Diaries heb ik ook een paar seizoenen van gezien! Ik wist helemaal niet dat dit was op Netflix, moet ik ook eens verder kijken! En 13 Reasons Why heb ik enkel het eerste seizoen gezien, ik vond het wel goed, maar ook best emotioneel. Is het tweede seizoen ook goed?

   1. Kaylin

    21 april 2020 at 17:17

    Ik ben nu bijna klaar met The vampire diaries en kan het zeker aanbevelen. Wat ik me herinner van het tweede seizoen is wel positief: goed geacteerd en de verhaallijn stak wel niet tegen. Er gebeuren wel terug een aantal choquerende dingen.

    1. Tamara

     21 april 2020 at 17:43

     Leuk! Ik keek de eerste seizoenen ook wel erg graag maar ik ben zelf gestopt aan seizoen 6, dat heb ik nog uitgekeken en daarna niet meer. Vond het precies niet meer zo goed en zelfs Ian Somerhalder was niet voldoende meer, haha.

 • Saskia

  13 april 2020 at 14:44

  Hop en een nieuwe week is alweer aangebroken! Hier gaat alles gewoon door, aangezien ik een vitaal beroep heb. heel gek, alles gaat door maar lijkt toch stil te staan… Op naar betere tijden!

 • Naomi

  13 april 2020 at 13:35

  Phoe, ja, weer een week dichter bij versoepeling van de maatregelen. Maar wanneer? Geen idee. Denk dat ik deze manier van denken maar van je over moet nemen. En respect hoor, werken én ‘juf’ zijn. Het lijkt me heel erg intensief!

  1. Tamara

   13 april 2020 at 13:37

   Dank je wel! Ik vind van mezelf dat ik niet kan klagen, ik heb er maar eentje lopen en al bij al is hij best rustig, maar intensief is het zeker wel! Maar ook fijn om hem van dichtbij zo te zien opgroeien 🙂

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Prev Post

Hoe ik me voel tijdens de quarantaine

11 april 2020

Next Post

Mijn wishlist voor mijn verjaardag!

15 april 2020